Spelenderwijs leren kanovaren voor kinderen van 7 tot en met 9 jaar.

Data: maandag 10-8, woensdag 12-8, vrijdag 14-8    tijdstip: 19u tot 20u

Om te varen heb je een (thermo)shirt (lange- of korte mouw) en een sportbroekje nodig. Het dragen van een zwemvest is verplicht. Deze zijn bij de vereniging aanwezig en zullen worden uitgedeeld voordat er gevaren wordt.

Tijdens het varen kun je nat worden. Zorg daarom altijd voor een setje droge kleding en een handdoek. Er kan gedoucht worden bij de vereniging.

Om ‘glijpartijen’ onder de douche te voorkomen is douchen op slippers verplicht. Ook mag er in de doucheruimte niet gerend worden.

Tijdens de lessen is de kantine van de Argonauten geopend. Daar zijn diverse consumpties verkrijgbaar. Na afloop staat er voor de kinderen gratis limonade klaar.

De cursus kost €20. Dit mag worden overgemaakt naar:

NL88RABO0149325703 tnv kv Argonauten ovv kanokids + naam deelnemer.

We hebben plaats voor max. 8 deelnemers.

Zwemdiploma’s A en B dienen gehaald te zijn.

Zorg dat je minimaal 15 minuten van tevoren aanwezig bent.

Adres: Meelzak 16, De Rijp

We hopen dat jullie er zin in hebben! Wij zullen voor jullie klaar staan!

Met vriendelijke groeten,

Trainers en begeleiders

Kanovereniging Argonauten

Ook binnen de kanosport hebben we te maken met de richtlijnen van het RIVM.

In het kort mag per 1 juli het volgende:

• Zowel binnen- als buitensport is weer toegestaan. Ook binnen-accommodaties van watersportverenigingen om te trainen mogen dus weer openen.
  • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal contact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij het sporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
  • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen.
  • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open. Daarbij geldt dat de voorzieningen moeten voldoen aan maximale hygiëne en schoonmaak.
  • Per 1 juli zijn wedstrijden, competities en evenementen weer toegestaan. Hierbij mag publiek aanwezig zijn.
  • Daarbij geldt dat toeschouwers 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. In beginsel mogen er buiten maximaal 250 toeschouwers bijeen zijn (mits de gemeente akkoord is). En binnen maximaal 100 personen.
  • Geforceerd stemgebruik langs het water, zoals schreeuwen, is niet toegestaan.
  • Sportkantines en terrassen mogen vanaf 1 juli open.
  • Recreatief varen mag maar er kan er  een regionale noodverordening in het gebied gelden, waardoor er speciale vaarregels gelden. Ook moeten verenigingen hun verenigingsterrein coronaproof maken voor passanten en recreatieve leden/vaarders.