Informatie en voorwaarden jeugd introductielessen

In de maanden augustus en september worden jeugd introductielessen aangeboden.

Instromen kan op iedere vrijdag in augustus.

Vooraf aanmelden per mail is gewenst, maar langskomen op een vrijdagavond mag ook.

Praktische zaken:

De lessen worden verzorgd vanuit ons verenigingsgebouw, Meelzak 16 in De Rijp.

Er mag gebruik gemaakt worden van materiaal (kano’s, peddels en zwemvesten) van De Argonauten. Onder leiding van onze trainers wordt er gevaren op de Beemster ringvaart en in de Buizerdhaven.

Zorg dat je om 18:45 uur bij de vereniging bent, zodat je kan kennismaken met je trainer en je kunt voorbereiden op de les.

Voor het varen heb je nodig: een zwem/sportbroekje en sportshirt. Bij kouder weer raden we een thermoshirt (Craft) aan. Zorg dat je extra droge kleren bij je hebt en een handdoek om te douchen.

Voorwaarden:

• Leeftijd van 10 tot en met 18 jaar
  • In het bezit van zwemdiploma A en B
  • Voor deelname aan de 3e les moet het cursusgeld betaald zijn.
    Het mag ter plaatse met pin betaald worden of overgemaakt naar IBAN NL88 RABO 0149 3257 03 t.n.v. KV Argonauten in De Rijp, onder vermelding van: jeugd introductielessen

Lid worden?

Tot eind oktober varen we, daarna wordt het te donker. We starten dan met conditietraining buiten (hardlopen, spelletjes), techniek training op de ergometer en krachttraining (vanaf 16 jaar). De jeugdcommissie organiseert ook diverse gezellige activiteiten, zoals een sinterkerstavond, filmavond of naar het zwembad gaan.

Als je per 1 oktober 2020 lid wordt, bedraagt de contributie € 40,= voor de maanden oktober, november en december. Als je deelnemer bent geweest van de jeugd introductielessen en een lidmaatschap aangaat voor 2021, dan ontvang je het lesgeld terug en betaal je dus nog maar € 15,= voor je lidmaatschap in 2020.

Ook binnen de kanosport hebben we te maken met de richtlijnen van het RIVM.

In het kort mag per 1 juli het volgende:

• Zowel binnen- als buitensport is weer toegestaan. Ook binnen-accommodaties van watersportverenigingen om te trainen mogen dus weer openen.
  • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal contact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij het sporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
  • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen.
  • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open. Daarbij geldt dat de voorzieningen moeten voldoen aan maximale hygiëne en schoonmaak.
  • Per 1 juli zijn wedstrijden, competities en evenementen weer toegestaan. Hierbij mag publiek aanwezig zijn.
  • Daarbij geldt dat toeschouwers 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. In beginsel mogen er buiten maximaal 250 toeschouwers bijeen zijn (mits de gemeente akkoord is). En binnen maximaal 100 personen.
  • Geforceerd stemgebruik langs het water, zoals schreeuwen, is niet toegestaan.
  • Sportkantines en terrassen mogen vanaf 1 juli open.
  • Recreatief varen mag maar er kan er  een regionale noodverordening in het gebied gelden, waardoor er speciale vaarregels gelden. Ook moeten verenigingen hun verenigingsterrein coronaproof maken voor passanten en recreatieve leden/vaarders.